Téměř každý e-shop si přeje rychlý růst a je to naprosto pochopitelné. I když se to některým nemusí dařit hned, nezoufejte! Stačí dodržovat pár základních kroků a úspěch se určitě dostaví. Pokud jste vytrvalí a toužíte se stát jedním z předních e-shopů ve svém oboru, rádi vám ukážeme, co je pro dosažení úspěchu ve světě e-commerce nezbytné.

1. Optimalizace pro mobilní zařízení

To, co byste měli řešit jako první při tvorbě e-shopu, je jeho optimalizace. Spousta lidí dnes nakupuje online hlavně z telefonů a právě pro ně by návštěva vašeho online obchodu měla být procházka růžovým sadem. Zpozorovali jsme ale, že spousta e-shopů nemá příjemný přístup z telefonů a tedy může dost potenciálních kupců odradit.

2. Autenticita e-shopu

Zajistěte, aby váš e-shop byl autentický a důvěryhodný. Víme, že je často obtížné například nafotit všechny své produkty. Pro zákazníka je ale zavádějící, když na pěti e-shopech vidí u jednoho produktu úplně ty stejné fotografie i popisky. Dejte si se svým e-shopem záležet. Kopírovat umí dnes každý. Vymyslet poutavý, ale zároveň informačně bohatý popisek, to už zvládne málokdo. Vystupte z řady svým osobitým copy.

3. Lehký přístup k obsahu vašeho e-shopu

Minimalizujte počet vyskakovacích oken. Není nic otravnějšího, než když na vás při příchodu na e-shop vyskočí cookies lišta, kolo štěstí a sleva 100 Kč na první nákup, pokud zadáte svůj e-mail. Než to všechno odklikáte, vystydne vám kafe.

4. Organický dosah

Zapracujte na SEO optimalizaci. Je škoda nevyužít potenciál organického dosahu. Zajistěte správnou funkcionalitu textů, rychlost načítání stránky, nebo třeba URL adresy, které často vypadají jak náhodné slátaniny znaků ascii. Velikou roli také hraje počet zpětných odkazů na vaši stránku. Vymyslete způsob, kterým na sebe upoutáte pozornost.

5. Placená propagace

S tím vám mohou pomoci i výkonnostní kampaně. Propagujte svůj e-shop ve vyhledávání Google, nebo na Instagramu. Je potřeba vaše namáhavé snažení dostat mezi lidi. Pokud si nevíte rady, na trhu existují automatičtí pomocníci. 

6. Marketing na automat

Jedním z nich je například aplikace Tanganica, pomocí které si dokáže spustit výkonnostní kampaně prakticky každý! Zařaďte marketing na automat a věnujte se potřebnějším věcem, jako je třeba škálování vašeho e-shopu. 

Eshop s nábytkem utratil v jednom měsíci za své kampaně zhruba 650 000 Kč a vydělal díky tomu přes 5 000 000 Kč. Pokud k tomu přičteme i asistovaný obrat, dostáváme se na částku 8 000 000 Kč.

Eshop, který se pohybuje v oblasti auto-moto, utrácí za své kampaně kolem 50 000 Kč měsíčně a kampaně mu vydělávají skoro 400 000 Kč. Asistovaný obrat je ale větší, než 1 200 000 Kč.

Stovky e-shopů v Tanganice přitom pouze dobíjejí kredit a o své kampaně se nemusí vůbec starat.

Co aplikace dokáže?

  • V Tanganice budou vaše kampaně v nejvyšší kondici. Na kvalitě reklam pracuje několik profesionálů, kteří spolupracují dokonce i s centrálou v Google.
  • Díky Tanganice můžete získat až 20% slevu na Google nákupy, protože je ověřený Google CSS partner.
  • Neučte se Google Ads, Google Analytics a Facebook Ads. V Tanganice máte všechny platformy na jednom místě a na kliknutí.
  • V nástroji vidíte přehledné základní statistiky, ale pokud vás zajímá cokoliv víc, dokáže vám poskytnout podrobnější report.
  • Díky optimalizaci se dostanete se na přední místa ve vyhledávání. Vámi sdílený XML feed podstoupí pravidelné vylepšování a opravu produktových dat na pokročilých algoritmech tak, aby se do inzerce dostalo co nejvíce produktů s kvalitními daty.
  • Tanganica je aplikace, která dokážete ovládat sami, ale zároveň máte podporu od zaměstnanců, kteří vám rádi s čímkoliv pomohou kdykoliv budete potřebovat.
  • Tanganicu můžete mít spuštěnou vedle vašich vlastních kampaní pro získání nových dodatečných tržeb.
  • Tanganica si bere 3 % provize z vygenerovaného obratu pouze přes vlastní spuštěné kampaně. Nezavazujete se tedy k žádným fixním poplatkům a nepodepisujete žádné nesmyslné smlouvy.
  • První měsíc máte s Tanganicou ještě ke všemu zdarma, tedy neplatíte poplatky, ale pouze dobíjíte reklamní kredit.

Co je potřeba pro spuštění automatizovaných kampaní?

  • Zaregistrovat se v aplikaci
  • Zhlédnout dvě krátká návodová videa a dodržet jejich postup
  • Dobít reklamní kredit
  • Zvolit si PNO
  • Stisknout tlačítko a tím spustit reklamní formáty

Spousta klientů již Tanganicu prověřila za vás. Přečtěte si některé z recenzí:

recenze-tanganica-ticha-e-shop-fotodarkyticha
recenze-tanganica-smejdirova-e-shop-expert
recenze-tanganica-tupa-e-shop-obalyvysocina

7. Recenze

Recenze jsou další velmi důležitý krok. Motivujte vaše zákazníky k tomu, aby vám dávali zpětnou vazbu na váš e-shop. Ideálně veřejně. Díky tomu zvýšíte důvěryhodnost vašeho e-shopu a získávat nové zákazníky pro vás bude o to jednodušší. Můžete ale začít také tím, že si o recenze budete říkat v rámci uživatelského testování. Podchytíte tak možné počáteční nedostatky a vyhnete se nepříjemným recenzím.

Na závěr je nutné si říci, že neexistuje rychlý výtah, který by vás vyvezl až nahoru k úspěchu. Tyto pomyslné schody si musíte vyšlapat sami. Můžete si svou cestu ale ulehčit tím, že nebudete opakovat chyby ostatních. Výše zmíněné kroky vám v této cestě vzhůru určitě pomohou!