V současné době je Shoptet jedním z oblíbených řešení pro vytváření a správu e-shopů v České republice a na Slovensku. Pokud jste se rozhodli pro Shoptet jako platformu pro váš e-shop, pravděpodobně si kladete otázku, jak zvýšit viditelnost vašeho obchodu v online prostředí. Následující článek vám poskytne náhled, jak toho dosáhnout.

Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Stejně jako jakýkoli jiný e-shop, i Shoptet platforma vyžaduje pečlivou optimalizaci pro vyhledávače. Začněte tím, že se ujistíte, že vaše produktové stránky obsahují relevantní klíčová slova, která zákazníci používají při hledání produktů, které nabízíte. Dále se zaměřte na kvalitní popisy produktů, meta popisky a optimalizaci obrázků.

Využívejte reklamní možnosti Shoptetu

Shoptet nabízí svým uživatelům různé reklamní nástroje a integrace, například s Heurekou nebo Zbožím.cz. Připojením vašeho e-shopu k těmto nástrojům můžete zvýšit svou viditelnost u cílové skupiny zákazníků, kteří hledají produkty v oblasti vašeho podnikání.

Sociální média a influencer marketing

Promoční aktivity na sociálních médiích, jako je Facebook, Instagram či TikTok, mohou být klíčovým prvkem pro zviditelnění vašeho e-shopu. Zvažte spolupráci s influencery, kteří mohou vaše produkty prezentovat svým sledujícím.

E-mailový marketing

Shoptet integruje řadu e-mailových marketingových nástrojů. Pravidelně komunikujte se svými zákazníky prostřednictvím newsletterů, abyste je informovali o nových produktech, akčních nabídkách nebo speciálních slevách.

Využijte recenze a hodnocení

Zákaznícké recenze a hodnocení jsou v dnešní době jedním z klíčových prvků, které mohou ovlivnit rozhodování potenciálních zákazníků. Integrujte nástroje pro sběr a zobrazení recenzí, abyste ukázali důvěryhodnost vašeho e-shopu.

Zviditelnění vašeho e-shopu na Shoptetu vyžaduje kombinaci různých strategií a taktik. Pravidelná optimalizace, využití reklamních nástrojů a integrace, spolu s aktivní online prezentací a komunikací se zákazníky, vám pomůže dosáhnout lepší viditelnosti a zvýšit prodej na vašem e-shopu na Shoptetu.

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.