V dnešní digitální éře je prezentace produktů na internetu klíčová pro úspěch e-shopů. Aby mohli e-shopoví provozovatelé efektivně konkurovat na trhu, musí využívat nástroje, které jim pomohou dosáhnout co největší viditelnosti. Jedním z takových nástrojů je Google Merchant Center. V následujícím článku se podíváme na to, co toto centrum představuje a jak jej založit.

Co je Google Merchant Center?

Google Merchant Center je nástroj od společnosti Google, který umožňuje obchodníkům nahrávat informace o svých produktech, aby mohly být zobrazeny v rámci Google Shopping a dalších služeb Google, jako jsou reklamy na vyhledávání, YouTube nebo Gmail. Ve zkratce, je to místo, kde obchodníci poskytují detaily o svých produktech, aby mohly být inzerovány a prezentovány na platformách společnosti Google.

Jak založit Google Merchant Center?

  1. Vytvoření účtu: Prvním krokem je vytvoření účtu na webu Google Merchant Center. Pro tento účel budete potřebovat Google účet, který můžete použít k přihlášení.
  2. Konfigurace nastavení: Po přihlášení je nutné provést několik základních nastavení, včetně země původu, měny a časové zóny. Tyto informace jsou nezbytné pro správné zobrazení produktů v rámci Google služeb.
  3. Nahrání informací o produktech: Centrální částí Google Merchant Center je feed produktů. Je to soubor, který obsahuje všechny informace o vašich produktech, včetně názvu, popisu, ceny, dostupnosti a dalších relevantních údajů. Tento feed můžete nahrát ručně, pomocí CSV souboru, nebo integrací s vaším e-shopem.
  4. Ověření a nárok na vaše webové stránky: Aby Google mohl zobrazovat vaše produkty, musíte ověřit, že jste skutečným vlastníkem webové stránky, na kterou odkazujete. Tento krok se obvykle provádí přidáním krátkého kódu na vaše stránky nebo nahráním specifického souboru.
  5. Nastavení platebních informací: Pokud plánujete inzerovat na Google Shopping nebo využívat placené reklamní služby, budete muset přidat a ověřit své platební informace.
  6. Spustění kampaní: Po úspěšném nastavení a nahrání produktového feedu můžete začít vytvářet kampaně v Google Ads, které využívají informace z vašeho Merchant Center.

Google Merchant Center je esenciálním nástrojem pro e-shopy, které chtějí maximalizovat svou viditelnost na Google platformách. Nejenže umožňuje prezentovat produkty v rámci Google Shopping, ale také poskytuje řadu analytických nástrojů, které pomáhají obchodníkům porozumět výkonnosti svých produktů. Správné nastavení a využití tohoto nástroje může výrazně přispět k úspěchu vašeho e-shopu.

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.