V dnešní době, kdy je Instagram jednou z nejpopulárnějších sociálních platforem na světě, se stává pro e-shopaře nezbytným nástrojem k propagaci svých produktů. Přitahuje totiž nejen mladší generace, ale i širokou škálu demografických skupin. Pokud se chystáte vstoupit do světa Instagram reklamy nebo chcete zdokonalit své stávající kampaně, tento průvodce je právě pro vás.

1. Připojte se k Instagram Business Aby bylo možné vytvářet reklamy na Instagramu, musíte mít firemní profil. Pokud ho ještě nemáte, jednoduše přepněte svůj současný účet na firemní nebo vytvořte nový.

2. Určení cílů kampaně Jedním z prvních kroků je stanovení cíle vaší reklamní kampaně. Chcete zvýšit povědomí o značce, získat více sledujících, nebo prodat více produktů? Vaše rozhodnutí ovlivní celkový vzhled a obsah vaší reklamy.

3. Cílení na správnou cílovou skupinu Instagram, vlastněný Facebookem, vám nabízí možnost využít detailní cílení na konkrétní skupinu lidí. Můžete segmentovat podle demografických údajů, zájmů, chování a dalších faktorů.

4. Stanovení rozpočtu Rozhodněte se, kolik chcete do kampaně investovat. Instagram vám umožňuje nastavit denní nebo celkový rozpočet.

5. Volba formátu reklamy Instagram nabízí různé formáty reklam – od klasických fotografií a videí až po Stories a IGTV. Vyberte si formát, který nejlépe vyhovuje vašemu produktu a cílové skupině.

6. Tvorba obsahu Ať už jde o kvalitní fotografii produktu, inspirativní video nebo krátkou story, ujistěte se, že vaše reklama je vizuálně přitažlivá a komunikuje hlavní poselství vaší značky.

7. Sledování výkonu Po spuštění kampaně sledujte, jak se vaše reklama vyvíjí. Instagram Insights vám poskytne detailní informace o dosahu, interakci a konverzích.

8. Optimalizace kampaně Na základě výsledků ze sledování výkonu můžete upravit svou reklamu – můžete změnit cílovou skupinu, obsah reklamy nebo rozpočet, abyste maximalizovali svůj návrat z investice.

Instagram je nástrojem s obrovským potenciálem pro e-shopaře. S jeho vizuálně orientovaným rozhraním a širokou uživatelskou základnou nabízí unikátní příležitost dosáhnout na svou cílovou skupinu a prezentovat produkty v nejlepším světle. Pamatujte, že úspěch na Instagramu – stejně jako na jakékoliv jiné platformě – vyžaduje pravidelné testování, učení a inovace.

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.