Facebook je jedním z největších a nejpopulárnějších sociálních médií na světě, a proto je pro většinu e-shopů ideálním místem pro reklamu. Díky širokému spektru nástrojů, které Facebook nabízí, můžete cílit na svou cílovou skupinu s precizní přesností. Pokud jste nováčkem v oblasti Facebook reklamy nebo potřebujete osvěžit své znalosti, tento průvodce je pro vás!

1. Založte si reklamní účet na Facebook Business Manageru Pokud již máte firemní stránku na Facebooku, je prvním krokem založení účtu v nástroji Facebook Business Manager. Tento nástroj vám umožní spravovat všechny vaše reklamní kampaně na jednom místě.

2. Stanovení cílů kampaně Facebook nabízí řadu cílů pro vaše reklamní kampaně – od zvýšení návštěvnosti stránek až po konverze. Vyberte cíl, který nejlépe odpovídá vašim obchodním potřebám.

3. Určení cílové skupiny Díky rozsáhlým demografickým a behaviorálním datům, která Facebook nabízí, můžete svou reklamu přesně cílit na určitou skupinu lidí. Můžete segmentovat podle věku, pohlaví, zájmů, nákupního chování a mnoha dalších kritérií.

4. Rozpočet a plánování Stanovte si denní nebo celkový rozpočet pro svou kampaň a určete, jak dlouho bude vaše reklama běžet.

5. Vytvoření reklamy Zvolte si formát reklamy – ať už jde o obrázek, video, karusel či nějaký jiný z mnoha formátů, které Facebook nabízí. Přidejte přitažlivý text, CTA (call-to-action) tlačítko a zvolte vhodnou grafiku či video.

6. Umístění reklamy Určete, kde se vaše reklama objeví. Může to být v novinkové linii (News Feed), na Stories, v pravém sloupci, na Instagramu a mnoha dalších místech.

7. Spuštění kampaně Po nastavení všech detailů můžete svou reklamu spustit. Facebook nejprve provede kontrolu, zda vaše reklama splňuje všechny směrnice, a poté ji zveřejní.

8. Monitorování a optimalizace Díky nástroji Facebook Ads Manager můžete sledovat výkon vaší kampaně v reálném čase. Pokud vidíte, že něco nefunguje podle vašich představ, nebojte se udělat změny a optimalizovat reklamu.

Reklama na Facebooku je pro e-shopaře skvělým způsobem, jak získat nové zákazníky a zvýšit povědomí o značce. S trochou praxe a experimentování můžete vytvořit účinné kampaně, které vám přinesou skvělé výsledky. Nezapomeňte sledovat novinky a aktualizace od Facebooku, protože platforma se neustále vyvíjí a přináší nové příležitosti pro marketéry.

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.