V dnešní době, kdy se elektronický obchod stává stále více a více oblíbenějším způsobem nakupování, je zvýšení návštěvnosti vašeho e-shopu klíčovým faktorem pro dosažení úspěchu. Čím více potenciálních zákazníků na váš web přilákáte, tím větší je šance na konverzi a růst vašich prodejů. V tomto blogovém článku vám představíme 10 účinných způsobů, jak zvýšit návštěvnost vašeho e-shopu a posunout váš byznys na další úroveň.

1. Optimalizace SEO

První z 10 způsobů je optimalizace pro vyhledávače (SEO) je naprostým základem úspěšného e-shopu. Proveďte důkladný výzkum klíčových slov a využijte je ve vašem obsahu, titulcích, meta popiscích a URL adresách. Správná SEO strategie pomůže vašemu e-shopu dostat se na přední pozice ve výsledcích vyhledávání a zvýší tak jeho viditelnost.

2. Kvalitní obsah

Nabídněte návštěvníkům vašeho e-shopu hodnotný a relevantní obsah. Blogové články, návody, tipy a triky nejenže přilákají návštěvníky, ale také zvýší důvěryhodnost vašeho e-shopu. Nezapomeňte také na správnou optimalizaci obsahu pro klíčová slova. V obsahu buďte originální. Publikujte články, které souzní se sortimentem vašeho e-shopu. Ukažte, že jste experti v oblasti, ve které působíte a tedy že máte oproti konkurenci něco navíc.

3. Sociální média

Sociální média jsou výborným prostředkem pro propagaci vašeho e-shopu a získání nových návštěvníků. Vytvořte si silnou základnu sledovatelů na sociálních sítích jako Facebook, Instagram, Twitter atd. Sdílejte své produkty, nabídky, soutěže a zapojte se do konverzací se svými zákazníky. Jedním z nejlepších prostředků jsou dnes Reels. Naučte se stříhat krátká videa, třeba jak balíte jednotlivé objednávky, nebo sdílejte, že zrovna přijel kurýr pro zásilky z předchozího dne, aby se lidé mohli těšit na to, že je jejich zboží už na cestě.

4. Odkazy a zpětné odkazy

Získávání odkazů (backlinků) je pro zvýšení důvěryhodnosti vašeho e-shopu důležité. Ani ne tak pro vaše zákazníky, jako pro roboty, které hodnotí váš e-shop a podle toho jej zařazují ve vyhledávačích na konkrétní příčky. Zkuste navázat spolupráci s dalšími relevantními weby, bloggery a influencery ve vašem oboru. Získání kvalitních zpětných odkazů pomůže zlepšit váš ranking ve vyhledávačích a zvýší návštěvnost.

5. Emailový marketing

Vytvořte si stálý seznam odběratelů a pravidelně je informujte o nových produktech, slevách a akcích. Emailový marketing je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak udržet kontakt se stávajícími zákazníky a přilákat je zpět na váš e-shop. U e-mailingu ale buďte opatrní. Příliš časté rozesílání mailů může vaše odběratele přehltit a tím pádem ztratí pozornost a motivaci k odběru vašeho e-mailingu. Sledujte tedy u každé rozesílky její statistiky a vyhodnocujte, jaký typ e-mailu a jaká frekvence je pro vaše odběratele ideální.

6. PPC reklamy

Placená reklama, jako je například Google Ads, může být vynikajícím způsobem, jak rychle zvýšit návštěvnost vašeho e-shopu. Vytvořte si cílenou PPC kampaň a sledujte výkon a návratnost investic. Pečlivě vybírejte klíčová slova a optimalizujte své reklamní kampaně. Nebo nechte PPC kampaně na aplikaci Tanganica, která vše udělá za vás. Dejte si jen pozor na to, aby váš e-shop byl pro online propagaci připravený. PPC reklama má totiž za úkol vám na e-shop dovést relevantní návštěvníky. Už vám ale nezaručí, že u vás nakoupí. Maximálně tedy dbejte na to, aby byl váš e-shop důvěryhodný a návštěvníky k nákupu jen motivoval.

7. Affiliate marketing

Zvažte možnost spolupráce s affiliate partnery, kteří budou propagovat vaše produkty na svých webech a za každý úspěšný prodej obdrží provizi. Affiliate marketing může výrazně rozšířit dosah vašeho e-shopu a přilákat nové zákazníky.

8. Optimalizace pro mobilní zařízení

Vzhledem k rostoucímu počtu uživatelů, kteří nakupují přes své mobilní telefony a tablety, je důležité zajistit, aby váš e-shop byl plně optimalizovaný pro mobilní zařízení. Zajištění responzivního designu a rychlého načítání stránek na mobilních zařízeních přispěje k lepší uživatelské zkušenosti a zvýší návštěvnost.

9. Spolupráce s vlivnými osobnostmi

Vyhledejte v oboru vlivné osobnosti, bloggery či youtubery a navážete s nimi spolupráci. Získání doporučení a recenzí od influencerů může přilákat jejich fanoušky na váš e-shop a zvýšit tím jeho návštěvnost i důvěryhodnost. Tyto osobnosti ale vybírejte opravdu pečlivě! Spojit značku s konkrétním ambasadorem je totiž dost ošemetné téma a občas se může při špatném výběru vymknout z rukou.

10. Analýza a optimalizace

Pravidelně sledujte a analyzujte návštěvnost vašeho e-shopu pomocí nástrojů jako je například Google Analytics. Identifikujte slabá místa a provedete potřebné úpravy pro zlepšení uživatelské zkušenosti a konverzí. Nezapomínejte na kontinuální optimalizaci a testování, abyste dosáhli těch nejlepších výsledků.


Zvýšení návštěvnosti vašeho e-shopu vyžaduje kombinaci různých strategií, trvalou snahu a neustálou inovaci. Vyberte si z uvedených 10 účinných způsobů ty, které nejlépe odpovídají vašim potřebám a cílům. Nezapomeňte, že zvýšení návštěvnosti je proces, který vyžaduje čas a trpělivost. Sledujte své výsledky, testujte nové strategie a přizpůsobujte svůj přístup podle potřeb vašich zákazníků.

Neváhejte využít odborné znalosti a služby SEO specialistů, copywriterů, grafiků a dalších profesionálů, abyste maximalizovali potenciál svého e-shopu. S pravidelným monitorováním, hodnocením a vylepšováním vašich strategií získáte konkurenční výhodu a zajistíte si stálý růst návštěvnosti a prodeje.

Nyní je to na vás. Použijte těchto 10 způsobů a začněte zvyšovat návštěvnost svého e-shopu ještě dnes. Buďte trpěliví a důslední a brzy uvidíte pozitivní výsledky, které posunou váš e-shop na další úroveň.