Aplikace Tanganica je sestrojena pro všechny, kdo nemají prostor nebo dostatečné know-how, aby se pro svůj e-shop zaobírali marketingem. Proto jsme úplně osekali možnosti vstupů ze strany e-shopaře. Setkáváme se ale často s otázkami, jak lze kampaně ovlivňovat. Pojďme se na některé z nich společně podívat.

Klíčová slova

Dost často se ptáte, jak lze z vaší strany ovlivnit, na jaká klíčová slova se vaše produkty zobrazují. Algoritmus je sestrojen tak, aby si na základě přečtení vašeho e-shopu a XML feedu dokázal vše “vymyslet” sám. K tomu je ale potřeba, abyste měli e-shop sestavený tak, aby mu reklamní systémy jako Google nebo Facebook dokázaly porozumět. Většina e-shopů, které jsou na určité úrovni, s tím nemají problém. Pokud jste ale úplně začínající e-shop, dovolujeme si vám doporučit, abyste kontaktovali nějakého specialistu, který vám bude schopný poradit, na čem se ještě vyplatí zapracovat, aby výsledky byly co nejlepší.

Vyloučená slova

U vyloučených slov je to ale naopak. Pokud si vysloveně nepřejete, aby se vaše kampaně zobrazovaly na určitá klíčová slova, určitě neváhejte a kontaktujte nás v odpovědi na uvítací mail, který chodí každému nově spuštěnému e-shopu.

Performance max a brand 

Se spuštěním kampaní Performance max jsme zjistili, že částečně cílí i na brand. U tohoto formátu však vyloučit klíčová slova nelze. Co jsme tuto skutečnost komunikovali s našimi Google accounty, jsme zjistili, že Google ani vylučování brandu nedoporučuje. Kvalitně nastavenou brandovou kampaň by totiž žádná Performance max neměla v aukci přebít. Ve chvíli, pokud se tak stane, je velmi dobře, že je alespoň částečnou formou brand podpořený a e-shop má možnost v mezičase na své brandové kampani zapracovat.

Cílové skupiny

Kampaně na Tanganice vychází, co se týká cílových skupin, ze stejných dat, jako u klíčových slov. Tanganica cílí převážně na akvizici, při spuštění Performance max kampaní i částečně na retargeting a díky svým chytrým algoritmům reklamních systémů dokáže přivádět na váš e-shop ty správné uživatele.

Denní rozpočet

Ve chvíli, kdy se registrujete na platformu a spustíte své první reklamní formáty, systém začne do reklam pouštět velmi malou částku. Ve chvíli, kdy se kampaně zlepšují a PNO se přibližuje směrem k vámi stanovenému, denní spend se zvyšuje. Vše se děje automaticky a vy nemáte možnost denní spend sami upravovat. Pokud ale máte zájem utrácet více, nebo naopak potřebujete z kapacitních důvodů kampaně trochu utlumit, opět tu je možnost vzájemné domluvy s přiděleným Tanganica konzultantem. 

Toto jsou nejčastější otázky, se kterými se v rámci kampaní setkáváme. Pokud vás ale napadnou jakékoliv další, určitě se na nás obraťe.