Google Merchant Center je nezbytným nástrojem pro e-shopaře, kteří chtějí vystavovat své produkty na Google Nákupy. Tento nástroj umožňuje nahrávat informace o produktech, sledovat jejich výkon a integrovat je s reklamními kampaněmi Google Ads. Pokud jste novým hráčem v oblasti e-commerce nebo jste dosud Google Merchant Center nepoužívali, tento průvodce je pro vás. Následujte nás krok za krokem k vytvoření vašeho účtu.

1. Vstup na stránky Google Merchant Center Začněte tím, že navštívíte oficiální stránky Google Merchant Center: https://merchants.google.com/

2. Klikněte na „Začít nyní“ Pokud již máte účet Google (např. Gmail), můžete jej použít. Pokud ne, vytvořte nový Google účet.

3. Zvolte zemi a časové pásmo Po přihlášení vám bude nabídnuta možnost zvolit zemi vašeho obchodu a příslušné časové pásmo.

4. Přijměte obchodní podmínky Přečtěte si obchodní podmínky a potvrďte jejich přijetí.

5. Nastavte svůj e-shop V této části zadáte název vašeho e-shopu, webovou adresu a další důležité informace. Ujistěte se, že vaše webové stránky splňují podmínky programu Google Merchant Center.

6. Verifikace webu Aby Google věděl, že jste oprávněným vlastníkem webových stránek, musíte je ověřit. Můžete to udělat několika způsoby, například nahráním speciálního souboru na server nebo prostřednictvím Google Analytics.

7. Konfigurace platebních a dodacích možností Zadejte informace o způsobech platby a možnostech dopravy, které nabízíte.

8. Nahrání produktového feedu Teď přichází nejdůležitější část: nahrání vašeho produktového feedu. To je seznam všech produktů, které chcete inzerovat, včetně obrázků, cen, popisů a dalších důležitých informací.

9. Váš účet je připraven! Jakmile dokončíte výše uvedené kroky, váš účet Google Merchant Center bude připraven k použití. Nyní můžete začít vytvářet reklamní kampaně v Google Ads nebo sledovat výkon vašich produktů v Google Nákupy.

Vytvoření účtu v Google Merchant Center je relativně snadný proces, ale je důležité věnovat pozornost detailům, zejména při nahrávání produktového feedu. Pokud sledujete všechny kroky a dodržujete pravidla stanovená Google, můžete rychle získat přístup k jednomu z nejúčinnějších marketingových nástrojů pro e-shopy. Hodně úspěchů!

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.