Ať už jste novým hráčem v e-commerce nebo provozujete e-shop již řadu let, jedním z klíčových cílů je neustále získávání nových zákazníků. Získání nové klientely může být výzvou, ale s těmito osvědčenými metodami budete na dobré cestě k růstu vašeho podnikání.

1. Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Aby vás noví zákazníci mohli najít, musí váš e-shop excelovat ve vyhledávacích motorech. Optimalizujte obsah, klíčová slova, meta popisky a vytvářejte kvalitní zpětné odkazy.

2. Sociální média jako nástroj angažovanosti

V dnešní době je téměř nemožné ignorovat sílu sociálních médií. Vytvářejte atraktivní a hodnotný obsah pro své sledující, podporujte diskusi a interakci.

3. Spolupráce s influencery

Influencer marketing může být výkonným způsobem, jak oslovit novou cílovou skupinu. Hledejte spolupráce s influencery, kteří rezonují s vaším brandem a produkty.

4. E-mailový marketing

I když se může zdát, že e-mail je staromódní, je stále jedním z nejúčinnějších způsobů, jak získat a udržet zákazníky. Pravidelné newslettery s atraktivními nabídkami mohou být velmi účinné.

5. PPC a placená online reklama

Reklamní kampaně na platformách jako Google Ads či Facebook Ads vám mohou pomoci dosáhnout nových zákazníků, kteří by vás jinak nemuseli najít.

6. Nabídky pro nové zákazníky Incentivy, jako jsou slevy pro první nákup, mohou být skvělým způsobem, jak přilákat nové zákazníky k vyzkoušení vašich produktů.

7. Vytvářejte kvalitní obsah

Blogy, návody, video recenze – kvalitní obsah může přilákat návštěvníky na váš e-shop a posílit vaši pozici jako experta v oboru.

8. Účast na veletrzích a akcích

Ačkoliv je to tradičnější přístup, setkání s potenciálními zákazníky tváří v tvář může být mimořádně účinné.

Získání nových zákazníků pro e-shop vyžaduje kombinaci kreativity, strategie a odhodlání. Zatímco každý e-shop je jedinečný a to, co funguje pro jednoho, nemusí fungovat pro druhého, klíčem je neustále experimentovat, testovat a přizpůsobovat se měnícím se tržním trendům. Začněte s těmito osvědčenými metodami a sledujte, jak váš e-shop roste!

Získejte jednoduše nové zákazníky pro váš e-shop!

Aplikace, ve které si spustíte pro svůj e‑shop reklamy na pár kliknutí na těch nejvýkonnějších marketingových kanálech. Propagujte své produkty na internetu jednoduše a zvyšte své tržby.