Rádi byste vyzkoušeli aplikaci Tanganica, ale nevíte, kolik korun je ideální dobít na první měsíc? Tato otázka většinou napadne každého i přes doporučení přímo v aplikaci. Pojďme si toto téma tedy společně rozebrat.

Co říkají čísla?

Samotné nás zajímalo, kolik dobíjely naše nejúspěšnější e-shopy pro svůj úplně první měsíc. Vyhodnotili jsme tedy čísla e-shopů v Tanganice a zjistili jsme, že jejich dobíjený kredit pro první měsíc byl průměrně 11 400 .

Pro svůj úplně první dobitý kredit tedy můžete klidně zvolit nižší částku, ale musíte dodržovat kontinualitu kampaní. Zapněte si tedy upozornění na pokles kreditu a nedovolte, aby se kampaně vypnuly. Obzvlášť v prvním období.

Proč?

S kontinualitou kampaně totiž nepřichází o data a díky tomu dosahují optimální fáze, ve které dodávají maximální výkon. A protože se kredit z peněženky čerpá automaticky, dříve nebo později k ideální částce pro dobití dojdete.

Zjistili jsme také, že čím déle s námi e-shop spolupracuje, tím lepší výsledky má. Na toto téma jsme napsali případovou studii. Můžete si ji přečíst po kliknutí na tlačítko.

Co radí Google?

Od našich poradců přímo z Google víme, že pro dosažení optimální fáze kampaní je potřeba, aby v posledních 30 dnech proběhlo alespoň 30 objednávek. A to je fáze, kam by se každý e-shop měl dostat. Pro výpočet částky, kterou je tedy ideální dobít, můžete zvolit i tuto taktiku.

Víte, jaký je marketingový náklad na jednu objednávku? Vynásobte to třiceti a takovou částku (nebo ideálně o trochu vyšší – nové kampaně potřebují více dat) do aplikace dobijte. Částka by vám měla vydržet tak dlouho, aby byly kampaně optimalizované a přinášely vámi chtěné výsledky.

Co platí pro aplikaci?

Automatizované algoritmy vychází i z výše vámi dobíjeného kreditu. Pokud chcete dobíjet po tisíci koruně, aplikace pozná, že vyčerpala například polovinu z dobíjeného kreditu a kampaně utlumí, aby kredit vydržel co nejdéle. Nebojte se tedy dobíjet víc, kampaně budou úspěšnější a aplikace vám dokáže rychleji doručit lepší výsledky.

Jaký je tedy závěr?

Pokud je to jen trochu ve vašich možnostech, držte se toho, co dělají nejúspěšnější e-shopy v Tanganice. Pro svůj první kredit dobijte alespoň 10 000 Kč a situaci sledujte. S největší pravděpodobností vám kredit vydrží pro celé první období, na konci kterého si vývoj spolupráce s kolegy z týmu Tanganica společně vyhodnotíte.