V dnešní době je internet velmi konkurenční prostředí a každý obchodník musí hledat způsoby, jak se odlišit od ostatních a získat si důvěru a loajalitu zákazníků. Nabízení platby pomocá digitální peněženky, jako je například PayPal, Google Pay nebo Apple Pay, je jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout. Digitální peněženka nabízí zákazníkům rychlou a snadnou možnost zabezpečené platby online, což může být důležitý faktor při rozhodování, zda nakoupit zrovna u vás. Správa platebních informací je také jednodušší a pohodlnější, což znamená, že zákazníci se mohou snadno vrátit a opakovaně nakupovat. Získejte výhodu před konkurencí.

Jak takovou digitální peněženku můžete vložit do svého e-shopu?

Ukažme si na příkladu Shoptetu.

Shoptet je česká nejrozšířenější e-commerce platforma, která mimo jiné umožňuje prodejci přijímat platby prostřednictvím různých platebních bran. Mezi těmito branami jsou i digitální peněženky, jako je například PayPal, Google Pay nebo ApplePay.

Pokud chcete rozšířit platby na vašem e-shopu o digitální peněženky, můžete postupovat následujícím způsobem:

  1. Zaregistrujte se u dané digitální peněženky. Pokud už účet máte, přihlaste se do něj.
  2. Připojte digitální peněženku k vašemu Shoptet účtu. Tuto možnost naleznete v administraci Shoptetu pod záložkou „Platební brány“. Vyberte si danou digitální peněženku a následujte instrukce.
  3. Nastavte ceny a měnu. Zkontrolujte, zda je cena v pořádku a zda se správně zobrazuje v měně, kterou jste zvolili.
  4. Zveřejněte nové platby. Po zveřejnění by se měla daná digitální peněženka objevit mezi ostatními platebními bránami na vašem e-shopu.
  5. Testujte platby. Po přidání nové platby si ji otestujte, abyste se ujistili, že funguje správně.

Přidání nových platebních bran, včetně digitálních peněženek, může pomoci zvýšit vaši dostupnost pro zákazníky, kteří preferují rychlé a pohodlné platby prostřednictvím svých digitálních peněženek. Pokud však máte pochybnosti o tom, jak přidat novou platební bránu na vašem e-shopu, můžete se obrátit na zákaznickou podporu, která vám ráda pomůže.

Pokud vás zajímá, jakými dalšími způsoby můžete vylepšit zákaznickou cestu, pokračujte na článek